Великден в сърцата

дарителка кампания за Великден

  Великден е този момент от годината, когато почитаме добродетели като саможертвата и себеотрицанието - да поставяме нуждите на другите пред своите, да даваме надежда и да вярваме, че доброто е неизменна част от нашия живот и всичко, което правим. Вдъхновени от добродетелите, които празникът носи, ние, от детска кухня Фуристо, решихме да направим този Великден по-специален за бедните семейства от северна България. С ентусиазъм и любов, нашият екип обедини усилията с Фондация "Добро за всеки", за да дари великденски козунаци и шарени яйца на тези, които имат нужда от нашата подкрепа, за да вкусят от грижата и любовта, които Християнските празници носят.

Отделихме 20% от приходите от закупените менюта за 3 май.

Като общност, ние от Детската кухня Фуристо и вие, нашите клиенти, направихме възможно това дарение.


  И както прочетохме неотдавна в едно интервю на Христо Петров (Ицо Хазарта) - благотворителността най-често не се свежда само до финансова помощ. Полезно за децата е да имат личен контакт и пример, който да следват. Това е свързано с отделено време от някой. А да отделиш време, когато то винаги недостига, се оказва доста трудно. 

Затова искаме да благодарим на всички доброволци от екипа на детската кухня, които се отзоваха на мига и то безвъзмездно: На Кико, Тошко и Ради- нашите сладкари, които месиха козунаци през нощта! На домакинката ни Ванчето, която боядисва яйца извън работно време! На Маргото и Поли, които подготвиха цветната картичка с интересни факти, така, че да събуди любопитсвтото на децата! На отговорника по доставки Васко, който организира логистиката и транспорта до семействата, когато бусът на фондацията се беше счупил! На приятелите ни от “Мати”, които също в почивните дни извозваха козунаци (понеже да раздадеш козунаци на 200 деца от северна България е времеемък и дълъг процес)! На приятелите ни от “Зелена Ферма”, които подариха кисело млекце на всяко дете! На всички останали от екипа ни, които дадоха от своето време, енергия и любов, за да стане възможно това великденско дарение - едно “малко великденско чудо”!

И на финала, но не на последно място

Специални благодарности на Фондация "Добро за всеки", в която всеки ден хора на доброволчески начала даряват късче от себе си, за да помагат и да се грижат за останалите… Аплодисменти и респект за тези хора!

Споделяме контактите им - 0879 339 009,  info@dobrozavseki.bg -  за тези от вас, които също искат да направят "велик" деня на дете в нужда.  За добрите дела няма делник и празник, защото любовта е за всеки ден.



5 съвета за родители на деца с алергии
Храненето на дете с алергии е безспорно трудно!