Рецепта за вкусна леща с батат

Днес с гордост ще ви разкажем за яйцата, които използваме в детска кухня ФУРИСТО и защо сме избрали именно тях- 

Яйца от свободни кокошки


Яйцата от свободни кокошки предлагат по-добър хранителен състав и имат по-високи нива на омега-3 мастни киселини и множество витамини.

Те влияят по-добре на човешкото здраве от яйцата от клетъчни кокошки. Свободните кокошки имат възможност да се разхождат на въздух и слънце, което им осигурява витамин Д и естествено развитие мускулатурата - без да изисква използване на хормони за растеж, което се случва при техните клетъчно отглеждани приятелки.

 

 

Храна за деца с яйца от свободно отглеждани кокошки

Свободните кокошки се хранят с разнообразна и естествена за тях храна: трева, семена, насекоми и други. За разлика от клетъчните кокошки, които често се хранят с изкуствена храна, включваща химия.  От тук произтичат основните разлики в качеството на яйцата, което определя нашия избор - да работим с яйца от свободно отглеждани кокошки. Така гарантираме, че всеки Furisto малчуган получава максималната порция от Омега 3, Витамини А,Е и Д - всичко, което едно естествено яйце от природата може да му даде.
седмично меню.  



Furisto Zeleno с био яйца от Органита

Нашето меню "Furisto Zeleno" e единственото меню, за което използваме био яйца. Взимаме ги от нашите приятели от Органита. Това са единствените органични-био яйца, които са произведени в България, не са пътували стотици километри и достигат пресни до нашата трапеза. 

Запознахме се с екипа на Органита лично и видяхме, че философията ни за чиста храна се припокрива изцяло. Повече за пътя на храната, която достига до малките дечица чрез нашето био меню - може да разгледате в сайта и социалните канали на Органита. 

Повече за Органита виж тук

Храна за деца с био яйца


Био кокошките отново са свободно отглеждани, но имат някои допълнителни екстри. Споделяме малко повече инфо за любопитните.


Великден в сърцата
дарителка кампания за Великден